Toader, despre abuzul în serviciu: „Orice modificare de lege presupune o redefinire a conținutului normativ”

Publicat: 28 01. 2018, 19:35
Actualizat: 29 01. 2018, 20:09

Întrebat dacă ministerul Justiției are în lucru un nou proiect privind abuzul în serviciu, Toader a răspuns: „Nu e nevoie de un nou proiect pentru că e bun proiectul celălalt”.

„În primul rând, avem obligația de a modifica pe de o parte Codul penal, procedură penală, civil, orice lege din România pentru a le pune de acord cu deciziile de admitere sau interpretative ale CCR. Avem 2 decizii ale CCR cu privire la abuz, dar avem și o Directivă europeană. Proiectul de lege va transpune Directiva pe de o parte și cele două decizii ale CCR, pe de altă parte”, a spus Tudorel.

Întrebat dacă se va redefini abuzul în serviciu, Toader a spus: „Orice modificare de lege presupune o redefinire a conținutului normativ. Nu poți face modificarea unui paragraf, unui articol, unei alineat, fără implicit să-l redefinești. Asta înseamnă modificare. (…) Varianta care va pleca de la ministerul Justiției vă voi comunica-o”.

Toader a făcut aceste declarații după ce a participat, duminică, la întâlnirea dintre miniștrii propuși în Guvernul Dăncilă și parlamentarii PSD-ALDE.