Toate organizațiile PNL București, decapitate. Cine preia conducerea

Publicat: 08 06. 2016, 19:03
Actualizat: 11 10. 2016, 20:04

Organizațiile PNL din București au rămas fără niciun lider. Toți cei șase președinți ai filialelor de sector și-au dat demisia, în urma discuțiilor iscate pe fondul eșecului pe care liberalii l-au înregistrat la alegerile locale din București. Singura care a refuzat până acum și-și depună mandatul a fost Anca Boagiu, liderul PNL Sector 2, dar aceasta a demisionat și ea miercuri după amiază, în ședința BPN, chiar dacă anterior declarase că are nevoie de „un răgaz” pentru a lua această decizie.

O altă demisie pe care liberalii au cerut-o a fost cea a lui Ilie Bolojan, Mihai Voicu susținând că acesta „s-a pus șef de campanie”, dar nu s-a implicat în coordonarea națională și arătând că nu este corect ca în pregătirea alegerilor parlamentare PNL să aibă un secretar general navetist. Voicu a mai susținut că Bolojan le-a transmis colegilor că demisionează doar dacă îi va cere Emil Boc (unul dintre puținii candidați ai PNL care a câștigat detașat alegerile la Cluj și fost lider PDL).

Primul care a decis să plece de la conducerea partidului a fost chiar candidatul liberalilor la Primăria Generală, Cătălin Predoiu, care a declarat că a înțeles să-și asume acest eșec. Potrivit unor surse liberale, conducerea PNL București ar putea fi preluată de Adriana Săftoiu, căreia i s-a mai propus să preia și organizația PNL Sector 4, condusă de Marius Rogin. În trecut, Adriana Săftoiu a obținut un scor peste cel al partidului, reușita ei fiind invocată în contextul actual.

Tot pentru șefia PNL București este vehiculat și numele lui Cristian Bușoi, cel căruia Predoiu i-a delegat atribuțiile de președinte după ce și-a anunțat demisia. Potrivit unor surse liberale, Bușoi ar putea să preia, însă, postul de consilier prezidențial lăsat liber de Dan Mihalache.