Tobă a numit-o subsecretar de stat pe fosta consilieră a lui Gabriel Oprea

Publicat: 15 02. 2016, 18:52
Actualizat: 31 10. 2016, 21:58

Ministrul Afacerilor Interne Petre Tobă a numit-o pe Cristina Manda, fosta consilieră personală a lui Gabriel Oprea, pe când acesta era ministru de Interne, pe un post de subsecretar de stat, ca adjunct al secretarului de stat pentru Relația cu Parlamentul și Guvernul României.

Tot luni, a fost numit și Viorel Dosaru, șeful IPJ Prahova, pe un post de subsecretar de stat, ca adjunct al secretarului de stat pentru ordine publică. Cel care ocupa această funcție până acum, chestorul Florea Oprea, a fost eliberat din funcție.

Maria-Cristina Manda a ocupat funcția de consilier prezidențial în perioada în care Crin Antonescu a fost președinte interimar, ocupându-se de Departamentul Constituțional. De asemenea, Cristina Manda a mai fost consilier al Monei Pivniceru în perioada în care aceasta era Ministrul Justiției.

Anterior, ea a fost membră PSD și a lucrat apoi pe post de consilieră și pentru liberalul Cristian David sau conservatorul Codruț Șereș, conform Monicăi Macovei. Manda a deținut timp de 18 ani mai multe firme cu un fost ofițer de Securitate, conform EvZ.

Viorel Dosaru a ocupat până acum funcția de chestor și inspector șef al IPJ Prahova.

Numirile au fost făcute prin decret al premierului Dacian Cioloș, la propunerea Ministrului de Interne, Petre Tobă.