Tomac reacționează: Fără Rovana Plumb în CE, lucru care trebuie reproșat și președintelui Ursula von der Leyen

Publicat: 26 09. 2019, 14:10

„Am spus de la început ca Rovana Plumb este un candidat vulnerabil pentru funcția de comisar european. Doar «neconflictuala marioneta prim-ministru nu a înțeles cu nu poate exporta chiar orice din PSD la Bruxelles”, a scris Eugen Tomac, joi, pe Facebook.

„Verdictul este clar: fără Rovana în Comisia Europeană, lucru care trebuie reproșat și doamnei presedinte Ursula von der Leyen, care a acceptat sa o trimită in PE, știind ca exista acest risc. In mod similar, consider ca toți candidații pentru Comisia Europeană, cu vulnerabilități la pachet, propuși de state precum Franța sau Belgia, trebuie înlocuiți, pentru credibilitatea UE”, a completat europarlamentarul Eugen Tomac.

Rovana Plumb a primit un vot negativ, joi, în Comisia pentru Afaceri Judiciare (JURI) a Parlamentului European pentru funcția de comisar european, a anunțat europarlamentarul Siegfried Mureșan.

Comisia pentru Afaceri Judiciare (JURI) a decis, cu unanimitate de voturi, să trimită o scrisoare Comisiei Europene în care să informeze asupra faptului că există conflict de interese în cazul Rovanei Plumb și nu poate asuma funcția de comisar european.