Toți consilierii locali PNL dintr-o comună din Prahova, excluși din partid

Publicat: 22 12. 2012, 18:06
Actualizat: 19 02. 2015, 09:50

Nouă consilieri locali ai PNL din comuna prahoveană Bălțești au fost excluși din partid, iar primarului liberal al localității i s-a retras sprijinul politic, ei fiind acuzați că în campania electorală pentru Parlament l-au spriinit pe candidatul ARD Gabriel Sandu, fost ministru în Guvernul Boc.

Conducerea PNL Prahova a anunțat, sâmbătă, într-o conferință de presă, că în Delegația Permanentă a filialei județene s-a decis ca toți cei nouă consilieri locali liberali din comuna prahoveană Bălțești să fie excluși din partid întrucât în campania electorală pentru alegerile parlamentare l-au spriinit pe candidatul ARD Gabriel Sandu (PDL) în defavoarea candidatului USL Ion Luchian (PNL), transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ca urmare a deciziei de excludere din partid, cei nouă consilieri pierd mandatele de aleși locali.

În plus, primarului liberal al comunei Bălțești, Ion Radu, PNL i-a ridicat sprijinul politic „pentru slaba implicare și pentru colaborare dovedită cu candidatul ARD Gabriel Sandu”, a afirmat președintele PNL Prahova, Mircea Roșca.

Întrebat de ce nu a fost dat afară din partid și primarul, Mircea Roșca a răspuns: „Legea i-ar fi permis lui Radu Ion să plece la alt partid și nu am vrut să-i dăm această satisfacție”.

Conform legii, consilierii locali excluși din partid pierd mandatul, în schimb primarii excluși se pot înscrie în altă formațiune politică rămânând în funcție.

În Colegiul uninominal 3 din Prahova, în care este inclusă comuna Bălțești, principalii candidați pentru un mandat de senator au fost liberalul Ion Luchian, medic, fost deputat, care în urma scrutinului din 9 decembrie a fost ales parlamentar cu 58% din voturi și fostul ministru al Comunicațiilor din Guvernul Boc, Gabriel Sandu (PDL), care a obținut 29% din voturi.