Traian Băsescu, prima reacție după decizia CCR: Așa ceva este fără precedent, ca după ce ai văzut rezultatul, să încerci să modifici cifrele după care ai făcut referendumul

Publicat: 03 08. 2012, 12:33
Actualizat: 06 07. 2016, 16:32

Președintele suspendat Traian Băsescu a declarat, la intrarea în sediul său de campanie, că nu decizia Curții Constituționale este fără precedent și că situația, pe care a numit-o „un truc”, „ne descalifică în fața Occidentului”.

„Așa ceva este fără precedent, ca după ce ai văzut rezultatul, să încerci să modifici cifrele după care ai făcut referendumul. Acești oameni nu au niciun fel de scrupule, nu îi interesează țara, îi interesează justiția. Eu nu am ce să fac. Ca președinte suspendat, sunt pus în situația de a-mi proba credibilitatea după 8 ani de mandat și trei ani de criză”, a spus Traian Băsescu.

Președintele suspendat a mai adăugat că efectele economice ale acestei situații ar trebui să fie clarificate de Guvern și că imaginea României în Occident este descalificantă.

„Nu vreți să-i întrebați pe Ponta, Antonescu, Rus, care sunt efectele economice a ceea ce au făcut? Avem de-a face cu un truc care ne descalifică în fața Occidentului”, a declarat Traian Băsescu.