Traian Băsescu, varianta de premier pe care PMP o pune pe masa lui Iohannis

Publicat: 26 06. 2017, 16:40
Actualizat: 26 03. 2019, 10:08

„Aceasta (Traian Băsescu – n.r.) este propunerea cu care va merge delegația noastră la Cotroceni”, au declarat surse din interiorul PMP pentru MEDIAFAX.

Potrivit surselor, liderii PMP mizează pe faptul că președintele Klaus Iohannis va respinge nominalizarea lui Mihai Tudose, propus PSD și ALDE, iar Traian Băsescu va rămâne singurul candidat în cursă.

„Nu este singura propunere a noastră”, au ținut să mai precizeze sursele.

Numele celor doi președinți executivi, Eugen Tomac și Valeriu Steriu, au mai fost vehiculate în interiorul partidului pentru a fi desemnați de PMP pentru funcția de premier.

Consultările președintelui Klaus Iohannis cu delegația PMP, pentru desemnarea unui nou premier după demiterea în Parlament a lui Sorin Grindeanu, vor avea loc în cursul zilei de luni, începând cu ora 17.30.

Președintele PMP, Traian Băsescu, a declarat, duminică seara, că, dacă liberalii nu vor nominaliza un candidat de premier la consultările de la Palatul Cotroceni, o va face PMP, deoarece președintele Klaus Iohannis trebuie să aibă șansa de a analiza mai multe opțiuni, nu doar pe cea a PSD-ALDE.

„Sper că și PNL va face o nominalizare. (…) Dacă PNL va avea lașitatea de a nu propune un premier, o va face PMP propunere de candidat pentru funcția de prim-ministru. (…) Dacă Opoziția nu propune un candidat, ceea ce nu se va întâmpla, o vom face noi. O vom face noi, chiar dacă va părea lipsită de substanță, dar o vom face măcar pentru respectarea principiului”, a declarant președintele PMP, Traian Băsescu, la România TV.

El a spus că președintele Klaus Iohannis trebuie să aibă șansa de a analiza și o altă opțiune.