Turcan: Dacă nu se ajunge la un acord în Parlament, dăm OUG pentru șefii de consilii județene

Publicat: 16 01. 2020, 22:42

„Opțiunile partidelor care au susținut guvernul PNL sunt ferme de data aceasta, de la UDMR, ALDE, PMP, inclusiv ProRomânia, de a reveni la varianta de alegere a șefilor Consiliilor Județene, adică de a fi aleși de consilieri, ceea ce înseamnă șanse foarte mari în Parlament ca ordonanța PSD să fie respinsă și să reveni la varianta inițială. Dacă nu se ajunge la un acord în Parlament – și vom încerca în prima săptămână a sesiunii parlamentare să aducem acest proiect pentru a reveni la sistemul inițial, atunci nu excludem la o ordonanță prin care această problemă să fie tranșată și să respectăm și al doilea punct, anume alegerea președinților de CJ din rândul consilierilor locali” a declarat Raluca Turcan.

Ea a reamintit că alegerea directă a președinților de consilii județene a fost decisă prin ordonanță de urgență, act care este încă în dezbatrerea Legislativului.

„După părerea mea, este adevărat că trebuie să se revină și la alegerea Președintelui Consiliului Județean din rândul consilierilor județeni și nu prin alegere directă. Cu siguranță există o gândire la nivel de Guvern și cu siguranță, la momentul potrivit, Guvernul vă va spune cum vede lucrurile”, a declarat, tot joi, președintele Klaus Iohannis.