Turcan, despre candidatura lui Tăriceanu: Trebuie urmată de ieșirea de la guvernare pentru a fi credibilă

Publicat: 25 07. 2019, 12:13

„Candidatura lui Călin Popescu Tăriceanu la prezidențiale, pentru a avea un minimum de credibilitate, trebuie urmată de ieșirea de la guvernare și căderea guvernului Dăncilă, împotriva căreia candidează. Altfel, nu e decât o tentativă jenantă de cultivare a orgoliului personal, sacrificare a ALDE și disprețuire a tuturor aleșilor locali pe care încă îi mai are acest partid.”, a scris Raluca Turcan într-o postare pe Facebook.

Declarația Ralucăi Turcan a venit în contextul în care ALDE a votat, miercuri, în ședințele forurilor statutare, ca liderul partidului Călin Popescu Tăriceanu să fie candidatul la prezidențiale. La finalul ședinței ALDE de la Parlament, Tăriceanu a declarat a că nu se va retrage din cursa pentru prezidențiale în favoarea Vioricăi Dăncilă. El i-a transmis președintelui PSD să nu se aștepte la o astfel de decizie.

Ulterior, Călin Popescu Tăriceanu a afirmat, la TVR 1, că ALDE nu e legat „ombilical” de guvernare. Acesta a mai spus că, în cazul în care PSD nu împarte responsabilitățile și ia decizii singur atunci ALDE ar putea să renunțe la a avea portofolii guvernamentale.