Turcan îi cere lui Dragnea să nu rezolve criza politică doar „cu jumătate de măsură”: Să ceară respingerea OUG 13

Publicat: 13 02. 2017, 15:47
„PNL solicită domnului președinte al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, să nu încerce rezolvarea cu jumătate de măsură a crizei acute care există în momentul de față în societate. Am observat că domnul Dragnea se concentrează doar pe OUG 14, care trebuie aprobată de Parlament. În momentul de față există două ordonanțe aflate pe traseul parlamentar. OUG 13, care conținea albirea dosarului domnului Dragnea și OUG 14 care abroga OUG 13. Indiferent de aspectele juridce în care pare expert domnul Dragnea, PNL solicită o poziție clară din partea majorității parlamentare, fără echivoc”, a spus Raluca Turcan. 
 
Liderul PNL a accentuat că există proceduri care trebuie respectate în cazul parcursului parlamentar și că, „dacă nu se dorește amânarea rezolvării situației, dacă nu există doar un joc de imagine pentru a amăgi opinia publică, atunci parcursul legislativ ale celor două OUG trebuie să fie umătorul: dezbaterea în Parlament și respingerea OUG 13 și debaterea în parlament și adoptarea rapidă OUG 14, cu un amendament de clarificare a constituționalității din această odonanță”, a explicat președintele liberalilor. 
 
Liviu Dragnea a transmis, la sfârșitul săptămânii trecute, că își dorește ca Parlamentul să adopte OUG 14 „în cel mai scurt timp”: „În calitate de președinte al Camerei Deputaților și de președinte al PSD, fac un apel către toți colegii din Parlament ca în cel mai scurt timp pe care ni-l permite procedura să adoptăm legea de aprobare a Ordonanței 14 privind abrogarea modificărilor Guvernului la cele două coduri. Înțeleg că toate partidele parlamentare își doresc acest lucru. Deci avem o cvasi-unanimitate în acest sens, ceea ce înseamnă că o respingere a OUG 14 este exclusă, iar prelungirea dezbaterilor pe acest subiect nu se justifică. „, a transmis liderul PSD. 
 
Dragnea a argumentat că pentru includerea în dezbaterea de urgență a OUG 14 nu mai e nevoie de nicio solicitare specială pentru că, potrivit Constituției, chiar prin natura actului normativ aceasta se încadrează în aceste limite. Concret, șeful social-democraților a specificat că își dorește ca procedura să fie parcursă în cel mai scurt timp posibil și legea să fie trimisă rapid spre promulgare.
 
„Ceea ce solicit eu este ca această procedură de urgență să fie parcursă în cel mai scurt timp permis de regulament, astfel încât Parlamentul să voteze pentru abrogarea Ordonanței 13 și să trimită rapid legea spre promulgare”, a subliniat liderul PSD.