Turcan: Toader să iasă din pielea analistului politic, să nu dea vina pe „greaua moștenire”

Publicat: 24 04. 2017, 16:54
Actualizat: 30 03. 2019, 16:45

„Domnul Tudorel Toader, ministrul Justiției, ar face bine să iasă din pielea analistului pe justiție sau analistului politic și să intre în pielea ministrului Justiției și să să-și vadă de treabă, să nu încerce să mai transpună în conducerea ministerului deciziile luate de partidul care l-a propus, adică PSD, să nu încerce să dea vina pe greaua moștenire când domnia sa are toate pârghiile pentru a face lucrurile mai bine. Ați văzut cumva un proiect făcut domnul ministru, de altfel solicitat de domnul Dragnea, de a pune în acord Codurile penale cu deciziile CCR? Nu. Atunci despre ce vorbim?”, a declarat președintele interimar al PNL, Raluca Turcan.

Raluca Turcan a susținut că fostul ministru al Justiției Cătălin Predoiu este, în momentul de față, o țintă politică și că Tudorel Toader „ar face bine să-și vadă de treabă”.

Tudorel Toader, ministrul Justiției, a criticat, luni, în fața membrilor Comisiei juridice din Senat, modul în care au fost adoptate în anul 2009 coduri penale și civile, precizând că procedura nu a fost una complexă, din această cauză fiind constatate vicii de neconstituționalitate.