UDMR Covasna pârăște Guvernul Ponta la ambasadele țărilor UE: „Să se vadă în ce stare e democrația în România”

Publicat: 31 05. 2012, 17:05
Actualizat: 06 07. 2013, 13:36

Conducerea UDMR Covasna susține că Guvernul Ponta face „demonstrații de forță” față de comunitatea maghiară, liderii locali ai formațiunii, Tamas Sandor și Antal Arpad, anunțând că vor trimite câte o adresă tuturor ambasadelor țărilor UE pentru a vedea „în ce stare este democrația în România”.

Președintele UDMR Covasna, Tamas Sandor, a declarat, joi, într-o conferință de presă susținută împreună de președintele organizației municipale a formațiunii, Antal Arpad, care este primarul municipiului Sfântu Gheorghe, că, la numai o lună de la instalare, noul guvern face „demonstrații de forță” față de comunitatea maghiară, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„După o lună de la instalarea noului guvern, deja au început, nu numai pe plan național și legislativ, ci și pe plan local, aceste demonstrații de forță ale Guvernului față de comunitatea maghiară”, a spus Tamas Sandor, care este și președintele Consiliului Județean Covasna.

El a dat ca exemplu hotărârea privind Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Târgu Mureș, inițiativa legislativă privind obligativitatea cunoașterii limbii române de către funcționarii publici, „circul” creat în jurul reînhumării scriitorului Nyiro Jozsef, dar și anumite decizii ale noului prefect de Covasna, Codrin Munteanu, care a atacat deja hotărâri ale CJ Covasna și CL Sfântu Gheorghe.

La rândul său, președintele UDMR Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a afirmat că noul prefect „readuce în secuime conflictul dintre români și maghiari”, pentru că în toate adresele pe care le trimite autorităților locale „se leagă de chestiuni care țin de identitatea maghiarilor sau de identitatea românilor”.

El a afirmat că a avut o întâlnire, în cursul zilei de joi, alături de Tamas Sandor, cu un reprezentant al Ambasadei SUA care a venit la Sfântu Gheorghe, iar zilele următoare vor trimite câte o adresă tuturor ambasadelor țărilor UE pentru a vedea „în ce stare e democrația în România”.

„Zilele următoare vom trimite câte o adresă tuturor ambasadelor țărilor UE pentru a vedea și reprezentanții statelor europene în ce stare e democrația în România și în ce direcție merg lucrurile în acest moment”, a spus Antal.