UDMR nu susține impozitul global. Kelemen Hunor: „Este o aventură fiscală”

Publicat: 31 01. 2018, 00:30

„Noi anul trecut am spus că impozitul global, așa cum a fost prezentat, e o chestie care nu se poate aplica, nu trebuie aplicat, nu trebuie discutat, trebuie amânat, trebuie scos și s-a și întâmplat în 2017. În continuare cred că un impozit global sau impozit pe familie sau nu mai știu exact cum se numește sau pe gospodărie nu trebuie nici măcar discutat, fiindcă nici societatea românească nu este pregătită, nici Administrația nu este pregătită. Acolo unde funcționează, încet-încet se va schimba și sunt multe, multe întrebări la care ar trebui să răspundă cineva. Nu cred că o astfel de aventură fiscală, în 2018, în 2019, trebuie introdusă în sistemul nostru fiscal”, a susținut liderul maghiar, după ședința grupurilor reunite.

Kelemen a adăugat că ar fi mai bine dacă s-ar gândi simplificarea procedurilor fiscale și reducerea birocrației fiscale, în așa fel încât veniturile la bugetul de stat să crească prin plata impozitului.

„În acest moment știți că suntem undeva pe ultimul loc din Europa în ceea ce privește veniturile fiscale la bugetul de stat. Deci, din acest punct de vedere, dacă aș fi în locul lor, nu aș deschide încă o dată o reformă fiscală, o aventură fiscală în anii care urmează. Noi nu am susținut nici anul trecut și cât am înțeles noi din ceea ce vor să facă, nu susținem nici în anul 2018″, a subliniat Kelemen Hunor.