UDMR se va plânge „la ambasade” după ceea ce s-a întâmplat azi în Parlament: „A fost un VOT ETNIC!”

Publicat: 03 12. 2014, 16:23

„Mi se pare că s-a făcut deosebire între cei doi colegi ai noștri (Marko Attila și Cătălin Teodorescu, n.r.) cu privire la diferența dintre ei. Nu pot să spun decât că, probabil, s-a luat în considerare etnia maghiară a colegului Marko Atilla, ceea ce este foarte grav și eu personal o să semnalez la ambasade această problemă”, a spus Mate Andras-Levente.

Întrebat dacă apreciază că votul Camerei a fost un vot pe criterii etnice, Mate Andras-Levente a răspuns: „Păi nu văd deosebirea dintre cei doi deputați, în afară de etnie”. „Fiecare are un mandat de deputat, unul e maghiar, celălalt e român. Nu văd altă diferența, pentru că au fost membri în aceeași comisie”, a spus Mate Andras-Levente.

El a arătat că a fost contactat deja de „anumite” ambasade.

„Am fost contactat de anumite ambasade, o să mă întâlnesc cu ei. Mi se pare revoltătoare această decizie. Nu votul diferit, ci deosebirea făcută – asta mă deranjează”, a mai spus Mate Andras-Levente.

Camera Deputaților a decis, cu 171 voturi „pentru” și 111 „împotrivă”, încuviințarea arestării preventive a deputatului UDMR Marko Attila. Anterior, la Comisia juridică nu s-au întrunit numărul necesar de voturi pentru a aproba încuviințarea arestării lui preventive.

Tot miercuri, cererea de încuviințare a arestării preventive a deputatului Cătălin Teodorescu nu a întrunit numărul de voturi pentru aprobare, rezultatul votului indicând 146 de opțiuni favorabile. Secretarul Camerei, Marcel Ciolacu a precizat că, potrivit articolului 76 din Constituție și potrivit Rregulamentului, hotărârea de încuviințare se adoptă cu votul majorității celor prezenți, iar acest număr de voturi nu a fost întrunit.