Udrea: George Maior a vrut să candideze la prezidențiale, dar nu a avut curaj să-i spună lui Băsescu

Publicat: 02 04. 2018, 08:33

„Domnul Maior a vrut să candideze la prezidențiale. Personal, l-aș fi susținut din partea PMP. Dar dânsul nu a avut curaj să-i spună domnului președinte Traian Băsescu intenția de a candida. Era normal să îi spună, fusese numit de acesta în fruntea SRI, nu a avut curaj să îi spună președintelui că vrea să candideze. Plus că probabil se gândea că o să aibă sprijinul președintelui dacă va candida. Din punctul meu de vedere, când nu aveam o soluție de candidat din partea PMP, eu aș fi agreat să-l susținem pe Maior pentru că, în opinia mea, greșită zic eu acum, fusese om politic”, a declarat Elena Udrea, într-o intervenție pentru postul B1TV.

Fostul ministru a mai declarat că Traian Băsescu nu ar fi fost de acord ca un om aflat în fruntea unui serviciu de informații să candideze la alegeri pentru că deținea informații despre toți actorii implicați.

„Opinia tranșantă a președintelui a fost mereu că cei care au condus serviciile de informații interne nu au ce căuta în politică. Dețin prea multe informații despre adversarii lor politici încât jocul să fie corect. De aceea, nu a agreat nici să-l numească prim-ministru, ceea ce l-a supărat la vremea respectivă pe domnul Maior și probabil că și dacă i-ar fi spus Maior de intenția de a candida, probabil Traian Băsescu nu ar fi fost de acord”, a completat Elena Udrea.