Udrea renunță la șefia PMP: Este puțin penibil să așteptăm ca Băsescu să salveze partidul

Publicat: 19 01. 2015, 16:46
Actualizat: 19 05. 2015, 16:12

Udrea a făcut această precizare după ședința Consiliului Național al PMP, care a stabilit ca data Congresului partidului să fie pe 8 februarie, când va fi aleasă o nouă echipă de conducere.

„Rămân în PMP, dar nu mai candidez (la ședia partidului – n.r.). Rămân ca simplu membru. Sunt deputat în PMP, rămân deputat în PMP și voi avea același rol de a susține proiectele partidului”, a precizat Udrea într-o conferință de presă.

Ea a fost întrebată dacă Traian Băsescu mai vine în PMP, Udrea precizând că le-a spus colegilor din partid că nu trebuie să aștepte să-i salveze Traian Băsescu, ci partidul trebuie „să muncească” și să devină principala formațiune politică de opoziție.

Întrebată dacă Băsescu mai vine în PMP Udrea a răspuns: „Nu cred că pot răspunde eu mai bine decât a răspuns domnul președinte, nu se va înscrie în PMP, însă sunt convinsă că rămâne alături de acest proiect pe care chiar dânsul l-a inițiat”.

De asemenea Udrea a vorbit și despre rolul lui Băsescu în societate , având în vedere experiența politică a acestuia, ea arătând că de această experiență ar trebui să profite întreaga societate.

„Nu cred că încape Traian Băsescu într-un partid politic, nu numai în PMP, în niciunul. Cred că la experiența pe care o are, la statutul pe care Traian Băsescu l-a câștigat, cel mai important om politic în momentul acesta, cred că de experiența dânsului trebuie să profite întreaga societate și dacă are nevoie pentru un instrument politic pentru a pune în practică multele din reforme, PMP îi este alături”, a explicat Udrea.

Ea a arătat că le-a spus colegilor din PMP că „este puțin penibil să aștepte ca fostul președinte Traian Băsescu să salveze partidul”.
„Eu le-am spus colegilor care se uită la dumneavoastră la presă și nu mai gândesc cu mintea lor, gândesc cu mintea dumneavoastră, că, dacă noi ca partid așteptăm să ne salveze președintele și până atunci stăm așa și ne uităm la ce se întâmplă, cu siguranță că nu suntem pe drumul cel bun. Suntem oameni care facem politică, președintele ne este partener dar acum, chiar să aștepți tot Traian Băsescu să te salveze ca om politic, să vină în partid să te faci parlamentar, primar, consilier, cred că este puțin penibil, pentru niște oameni care se vor politicieni. Eu cred că parteneriatul cu președintele va fi de mare folos PMP, dar de aici și până la a aștepta toți, anesteziați, să vină președintele că, dacă nu, nu facem nimic, este cale lungă”, a adăugat Elena Udrea.

Președintele PMP Elena Udrea a anunțat înainte de scrutinul prezidențial că fostul președinte va fi prezent în 22 decembrie, în prima zi după finalizarea mandatului său, la sediul PMP, unde i se va amenaja un birou, Băsescu dorind ca acest cadru să fie suficient de încăpător și pentru decorarea cu tablouri.

Ea anunța că Traian Băsescu se va înscrie în PMP a doua zi după ce nu va mai fi șeful statului, precizând că singura funcție de conducere pe care ar putea să o aibă Traian Băsescu în PMP ar fi cea de președinte al partidului, pentru că „nu-și imaginează ca actualul șef al statului să vină ca secretar general sau ca vicepreședinte”.

În octombrie, Traian Băsescu a declara că PMP va avea un Congres după alegerile prezidențiale, dar nu cu el candidat la șefia acestei formațiuni.

„Va fi un congres la PMP, dar nu cum mine candidat la președinția partidului”, a spus Băsescu la Adevărul Live, adăugând că este nevoie de „un alt fel de partid, care să nu aibă agățate compromisuri urâte”.