Udrea: Victor Ponta trebuie să accepte că liderii europeni sunt cu Traian Băsescu

Publicat: 17 10. 2012, 15:57
Actualizat: 02 02. 2019, 12:18

Deputatul PDL Elena Udrea a declarat, miercuri, că premierul Victor Ponta trebuie „să accepte că liderii europeni sunt cu Traian Băsescu” și a arătat că primul ministru al României a recunoscut în legătură cu suspendarea șefului statului „că l-a luat gura pe dinainte”.

Udrea a făcut aceste precizări înainte de a participa la ședința Congresului PPE de la Palatul Parlamentului, răspunzând unei întrebări.

„Eu cred că este lămurit acest aspect și nu cred că acesta a fost sensul că s-ar încălca Constituția și ar fi motiv de suspendare. Cred că mai degrabă s-a umflat subiectul în presă pentru că domnul Ponta a recunoscut până la urmă că l-a luat gura pe dinainte și că nu este nici pe departe motiv de suspendare. Pur și simplu i-ar fi plăcut domnului Ponta ca domnul Băsescu să nu fie astăzi alături de doamna Merkel, de președintele Comisiei Europene, domnul Barroso, dar asta este viața, trebuie să accepte că liderii europeni sunt cu Traian Băsescu”, a spus Elena Udrea.

Președintele PSD Victor Ponta a afirmat, marți, că participarea președintelui Traian Băsescu la Congresul Partidului Popular European de la București este „în afara Constituției”, dar că USL nu va declanșa procedura de suspendare ca urmare a acestui fapt.

Victor Ponta a declarat, întrebat fiind dacă participarea președintelui Traian Băsescu la Congresul PPE este motiv pentru o nouă suspendare, că acest gest al șefului statului nu este un motiv pentru suspendare, dar „este un motiv ca pe viitor să avem președinți care-și respectă atribuțiile constituționale”.