Ultima vizită oficială în străinătate a lui Traian Băsescu. „După încheierea mandatului, voi cere cetățenia acestei țări”

Publicat: 15 09. 2014, 08:02
Actualizat: 09 06. 2018, 04:40

Președintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, la Mamaia, că până la terminarea mandatului va mai face o vizită în Republica Moldova, „de rămas bun”, după care va solicita să i se acorde cetățenia acestei țări.

El a spus că vizita în Republica Moldova nu este planificată, dar o va programa împreună cu președintele Nicolae Timofti.

„Este în intenția mea ca înainte de încheierea mandatului să fac o vizită în Republica Moldova, de rămas bun. După cum vă aduceți aminte, am mai spus că după terminarea mandatului voi cere cetățenia Republicii Modova. Cum noi am acordat sute de mii de cetățenii cetățenilor Republicii Modova, sper să pot beneficia și eu de întoarcerea acestei opțiuni, pe care am avut-o în primul mandat”, a declarat Băsescu.

De asemenea, întrebat despre intrarea României în Spațiul Schengen, Traian Băsescu a spus că speră ca luna viitoare să se poată intra în Spațiul Schengen cu aeroporturile.

„Este ultimul meu obiectiv ca România să înceapă procesul de aderare la Spațiul Schengen. Sper ca în octombrie să putem să obținem o decizie favorabilă legată de intrarea în Spațiul Schengen cu aeroporturile. Sper”, a mai spus șeful statului.