Un deputat UDMR a găsit rezolvarea conflictului istoric româno-maghiar

Publicat: 31 10. 2017, 18:54

Parlamentarul UDMR a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj referitor la măsurile pe care ar trebui să le adopte și maghiarii din Transilvania, după modelul catalanilor ori al italienilor din Veneția, sugerând că rezolvarea situației ungurilor din centrul țării ar putea să vină aplicând soluția autonomiei. 

„Autonomia este soluția! Catalonia, Lombardia, Veneto, trei regiuni europene, care sunt cele mai vizibile astăzi (dar putem continua cu aspirațiile regionale din ce în ce mai mari, fie că vorbim despre scoțieni, irlandezi sau Partidul Regional din Silezia), transmit, de asemenea, un mesaj important pentru Transilvania de astăzi.

Pe baza acestei tendințe și a atitudinii statelor naționale europene, se poate concluziona că ceea ce am subliniat întotdeauna în zona Transilvaniei și în special în Ținutul Secuiesc este acum un scenariu din ce în ce mai deschis spre actorii politici europeni, adică faptul că autonomia este legitimă, pozitivă și stabilă din punctul de vedere al securității”, a postat acesta pe Facebook.