Un fost lider local ALDE îi spulberă visele lui Tăriceanu: Nu are șanse să fie candidatul comun PSD-ALDE

Publicat: 11 07. 2019, 15:24

Ioan Țintean, președinte al organizației județene Bistrița-Năsăud a ALDE, a anunțat, joi, într-o conferință de presă, că își depune mandatul. El a susținut că, în opinia sa, președintele Călin Popescu Tăriceanu nu va avea șanse să fie candidatul comun la alegerile prezidențiale din partea PSD și ALDE.

„Nu cred că PSD nu-și va pune candidatul lui. Nu cred. Îi cunoaștem toți, îi cunoaștem bine, e un partid mare… Hai să ne punem în locul lor. Eu cred că nu sunt de 19%, ci de mai mult și o să vedeți la alegerile locale. La președinție, trebuie să ai persoana potrivită și aia e greu de găsit”, a spus Ioan Țintean.

Acesta a recunoscut că ALDE e partid „de lider” și a spus că Tăriceanu va candida pentru „a salva onoarea partidului”.

„Este complicat, dacă ne ducem singuri, ca partid, să intrăm în turul doi al alegerilor prezidențiale. Dacă ni se confirmă niște alianțe, chiar mai multe și mărunte… în sondaje se pare că tot al doilea apare. Nu, ALDE nu ar avea un alt candidat prezidențiale, noi suntem partid de lider… Tăriceanu este o personalitate importantă a politicii românești, un foarte abil politician. Din păcate partidul nu este suficient de mare… De candidat, deși nu zice, părerea mea este că până la urmă nu va scăpa pentru că îl presează partidul (…), are această obligație morală pentru că el la înființat și trebuie să salvăm onoarea partidului”, a mai spus Țintean.

Deși a demisionat din solidaritate cu colegii săi demiși pentru că au obținut sub 5% la alegerile europarlamentare, fostul președinte ALDE Bistrița-Năsăud a precizat că el se „bate la sânge”, pentru fiecare vot ALDE și pentru Călin Popescu Tăriceanu la alegerile din toamna acestui an.