Un important lider PSD: Nu putem accepta autonomizarea deciziilor Guvernului. Așteptăm clarificările premierului

Publicat: 13 01. 2018, 19:58

Dumitru Buzatu a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX că este nevoie în permanență de consultare, în condițiile în care ar fi lucruri pe care majoritatea nu le poate accepta, iar atunci echipa guvernamentală trebuie să își revizuiască solicitările.

„Voi susține în CEx o linie mediană, vom vedea ce rezultă în urma discuțiilor, poate vine cineva și își pune cenușă în cap, să vedem ce atitudine adoptă. Chestiunea este foarte serioasă, nu poate PSD și majoritatea parlamentară care susține Guvernul să accepte o autonomizare totală a deciziilor Guvernului. E nevoie în permanență de consultare, poate sunt lucruri pe care majoritatea nu le poate accepta și atunci echipa guvernamentală trebuie să își revizuiască solicitările. În primul rând este strict necesară o clarificare a premierului vizavi de mai multe chestiuni, iar fără o astfel de clarificare, probabil că lucrurile vor evolua într-un sens nefavorabil pentru echipa guvernamentală”, a spus Buzatu.

Întrebat dacă ar putea urma un caz Grindeanu 2 după ședința CEx, liderul PSD Vaslui a răspuns că speră să fie evitat un astfel de deznodământ.

Dumitru Buzatu a mai spus că liderii PSD așteaptă, în ședința CEx, și ca premierul Tudose să își respecte cuvântul dat când a fost învestit Guvernul.