Un nou partid anunță că va avea candidat propriu la prezidențiale: Ideea unei alianțe a fost lansată de Victor Ponta

Publicat: 16 07. 2019, 14:23

„Ideea unei alianțe Pro România-PSD-ALDE a fost lansată de Victor Ponta, care a spus că, pentru sănătatea vieții politice din România, o asemenea alianță ar putea să ducă un candidat în turul doi. Uitați-vă cât de gravă e situația social-democrației românești. Nu își pune problema să câștige prezidențialele, ci să ducă un candidat în turul doi. Aici au dus Liviu Dragnea, Bădălău, Rovana Plumb, Codrin Ștefănescu și alții Partidul Social Democrat. Ce s-a întâmplat, însă, ieri (luni n.r.), ne arată că o asemenea alianță nu este posibilă. PSD a decis că merge cu un candidat propriu și după aceea vorbește cu Pro România sau cu ALDE. Cei de la ALDE au spus că soluția este Călin Popescu Tăriceanu. (…) Ca urmare, ceea trebuie să facă Pro România este să stea pe propriile picioare, să desemnăm un candidat propriu într-un termen cât mai scurt”, a declarat Adrian Țuțuianu, la Târgoviște, în cadrul unei conferințe de presă.

Vicepreședintele Pro România a adăugat că susținerea Gabrielei Firea la prezidențiale ar putea să ducă formațiunea în turul II.

„Noi ne propusesem luna septembrie, dar evoluțiile sunt foarte rapide și probabil va trebui să decidem ceva mai devreme și să ne propunem să facem un scor care să ne revalideze în ochii electoratului român. Cine va fi candidatul nostru, prima opțiunea discutată în partid a fost legată de Sorin Cîmpeanu, a fost avansată și opțiunea Corina Crețu, iar eu în nume personal ieri am spus că susținerea doamnei Firea, ca un candidat susținut de Pro România, candidat independent, ar putea fi o soluție care să ne ducă în turul II la alegerile prezidențiale”, a afirmat Țuțuianu.

Declarațiile lui Adrian Țuțuianu vin în contextul în care Viorica Dăncilă a anunțat, luni, că PSD va avea candidat propriu la alegerile prezidențiale. Varujan Vosganian a afirmat, de asemenea, că la prezidențiale ALDE va merge cu Călin Popescu Tăriceanu.