Unde îl trimite șeful PSD pe Codrin Ștefănescu să ceară explicații, după acuzațiile referitoare la petrecerile SRI în partid

Publicat: 05 03. 2018, 13:53
Actualizat: 05 03. 2018, 15:29

„Cred că domnul Codrin Ștefănescu poate să ceară aceaste explicații de la camaradul lui, asociatul lui, domnul Gabriel Oprea. Am spus că voi spune în comisia SRI tot ce știu, nu voi merge acolo cu jumătăți de adevă, ca George Maior, nici cu minciuni ca alții. (…) Cu Maior cred că am vorbit ultima dată la sfârșitul anului trecut când a fost o întâlnire cu diplomații și am schimbat câteva cuvinte. Aveți răbdare, că o să aflați de la mine lucruri la care nici nu v-ați gândit, eu vreau să fac o chestie instituțională, nu can-can. Eu vreau ca ducă ce se termină și activit comisiei SRI să se întâmple niște lucruri. (…) Maior a cam zis nu: nu știe, n-a văzut nu e adevărat. Astea nu sunt dezvăluiri, sunt minciuni”, a replicat dur șeful PSD. 

Întrebat dacă îi va cere explicații lui Liviu Dragnea pentru participarea la petrecerile de la sediile SRI, Codrin Ștefănescu a răspuns: „Eu nu îi voi cere explicații personal. Eu cred că e dator el să dea explicațiile în interiorul partidului, să explice câte întâlniri de genul acesta au avut, de ce le-a avut și în ce context. Poate pur și simplu a fost obligat să participe. Poate a participat din plăcere. Lucrurile astea trebuie să le spună în interiorul partidului, pentru noi, și probabil trebuie să răspundă, pe urmă, public. Am înțeles că vrea să vină la Comisia de control SRI, fiindcă are multe lucruri de spus după declarațiile lui Maior, care oricum, într-adevăr, n-a spus aproape nimc din ceea ce știe, n-a răspuns foarte corect la două întrebări esențiale legate de cum s-a dat ordin pentru facerea dosarului lui Klaus Iohannis pentru a-l scoate din cursă înainte de a fi candidat, n-a dat explicații despre cum s-a făcut la ordin dosarul lui Eduard Hellvig pe vreme a aceea ministru, azi șef al SRI”.

Fostul director al SRI George Maior a declarat, marți, în comisia de control SRI, că Liviu Dragnea, Codruța Kovesi, Livia Stanciu și Ponta participau la petrecerile date în locațiile serviciului de informații, el afirmând că erau niște întâlniri informale ale unor oameni care au relații formale.