Unde se afla vicepremierul când președintele îi cerea demisia de la Cotroceni

Publicat: 26 10. 2015, 20:42
Actualizat: 26 10. 2015, 21:52

Surse politice au precizat pentru MEDIAFAX că Gabriel Oprea se afla la sediul Guvernului împreună cu Victor Ponta, înainte cu scurt timp ca șeful statului să iasă în conferința de presă.

Pe de altă parte, ministrul de Interne și viceprim-ministru pentru probleme de siguranță națională, Gabriel Oprea, a lipsit de la ședința Coaliției naționale pentru integrarea refugiaților convocată luni de premierul Victor Ponta. Ministrul de Interne a fost înlocuit de un secretar de stat din MAI, deși la prima reuniune a Coaliției, Gabriel Oprea a stat în dreapta premierului Ponta.

Coaliția națională pentru integrarea refugiaților este formată din miniștri, factori de decizie din instituțiile statului și ai societății civile, iar la reuniunea de luni au participat ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, ministrul Dezvoltării, Sevil Shhaideh, alți reprezentanți ai ministerelor și instituțiilor cu atribuții în domeniu, precum și reprezentanți ai societății civile și ONG-uri.

În ședina de luni, Coaliția a stabilit că România trebuie să adopte o legislație care să permită acordarea unor documente de identitate refugiaților, inclusiv un CNP.