Ungureanu: Decizia mea – de a mă înscrie la prezidențiale, dar trebuie validată în FC, alianță, dreapta

Publicat: 06 10. 2013, 17:38
Actualizat: 31 07. 2014, 14:29

Președintele FC, Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că a luat decizia personală de a candida pentru funcția de președinte al României, în condițiile validării de propriul partid a acestei decizii, de către alianță (DA) și de celelalte partide de centru-drepta.

„Decizia mea personală este luată de a mă înscrie în lupta pentru prezidențiale, dar trebuie validată în partid, în alianță și în rândul tuturor partidelor de dreapta. Această decizie devine definitivă în cazul în care susținerea tuturor partidelor de dreapta este sinceră și definitivă”, a precizat Mihai Răzvan Ungureanu.

El a arătat că o candidatură unică din partea forțelor de dreapta ar fi un prim pas pentru construcția unui partid unic de centru-dreapta.

„Datoraia mea este să le conving (pe partidele de centru-dreapta – n.r.) că este o opțiune demnă de luat în seamă și care merită investiția de încredere și de resurse. O candidatură unică din partea forțelor de dreapta înseamnă primul pas către construcția unui partid unic de centru-dreapta capabil să adăpostească toate nuanțele doctrinare ale partidelor existente de la liberal-conservatorism la creștin-democrație. Un partid unic al dreptei trebuie să fie afiliat la PPE. Miza pe care mi-o asum este de a aduce partidele de centru-dreapta sub un singur steag politic”, a mai spus Mihai Răzvan Ungureanu.