• Publicat:
  • Actualizat:
Politică

Ungureanu și-a prezentat guvernul. LISTA OFICIALĂ A MINIȘTRILOR

Ungureanu și-a prezentat guvernul. LISTA OFICIALĂ A MINIȘTRILOR
Cine a sărit din schemă

Premierul desemnat Mihai Răzvan Ungureanu și-a prezentat astăzi Cabinetul. „Nu voi fi un prim-ministru care vine în fruntea guvernului pentru a pleca. În discuțiile pe care le-am avut cu grupurile parlamentare am accentuat că există trei responsabilități majore la alcătuirea unui executiv: responsabilitatea primului ministru, pe care am asumat-o și sper să nu dezamăgesc, responsabilitatea miniștrilor și a partidelor”, a declarat Ungureanu, înainte de a-și prezenta echipa căreia i-a cerut „responsabilitate și decență”. Structura guvernului a fost anunțată de la Parlament, după o întrevedere cu grupurile PDL, în care a fost anunțat și noul ministru al Economiei, deputatul Lucian Bode, decis în această dimineață, după ce Andreea Paul Vass a refuzat postul. 

Așa cum gândul a anunțat, lista pe care Mihai Răzvan Ungureanu a convenit-o cu liderii PDL, UNPR și UDMR este următoarea:

1. Mihai Răzvan Ungureanu, premier
2. Marko Bela, vicepremier
3. Kelemen Hunor, ministrul culturii
4. Gabriel Berca, ministrul Administrație și Internelor
5. Bogdan Drăgoi, ministrul Finanțelor
6. Lucian Bode, ministrul Economiei
7. Cristian Diaconescu, ministru de Externe
8. Leonard Orban, ministrul Afacerilor Europene
9. Alexandru Nazare, ministrul Transporturilor
10. Lazlo Borbely, ministrul Mediului
11. Cristian Petrescu, ministrul Dezvoltării Regionale
12. Gabriel Oprea, ministrul Apărării
13. Răzvan Mustea, ministrul Comunicațiilor
14. Claudia Boghicevici, ministrul Muncii
15. Cătălin Baba, ministrul Educației
16. Ritli Ladislau, ministrul Sănătății
17. Stelian Fuia, ministrul Agriculturii
18. Cătălin Predoiu, ministrul justiției

UPDATE 12.29 Noii miniștri vor vor fi audiați în comisiile parlamentare, astăzi, începând cu ora 14.00, votul de învestitură a Cabinetului Ungureanu urmând a fi dat joi, într-o ședință comună, programată la ora 11.

Ungureanu s-a întâlnit astăzi de dimineață la Palatul Victoria cu liderii Coaliției pentru a bate în cuie lista noului guvern, după ce aseară Andreea Paul Vass propusă pentru economie a refuzat nominalizarea. În discuții, posibili înlocuitori ai acesteia erau luați în calcul, potrivit surselor gândul, Cristian Haiduc, de la Agenția pentru IMM, și deputatul PDL Lucian Bode, acesta din urmă fiind cel ales pentru ministerul Economiei. 

Mihai Răzvan Ungureanu și Emil Boc au plecat de la guvern, unde au avut loc discuțiile cu liderii Coaliției, având la ora 10,30 programată o întâlnire cu parlamentarii democrat-liberali. După discuțiile cu pedeliștii este posibil ca Ungureanu să-și anunțe echipa guvernamentală de la Parlament, și nu de la sediul guvernului așa cum era așteptat.

ULTIMA ORĂ. În timpul întâlnirii cu pedeliștii Lucian Bode a fost anunțat de Ungureanu ca fiind noul ministru al Economiei.

UPDATE 11.13 Președintele PDL Emil Boc a prezentat oficial propunerile de ministri ale partidului:  Gabriel Berca, Interne,  Bogdan Drăgoi, Finanțe, Lucian Bode, Economie, Alexandru Nazare, Transporturi, Cristian Petrescu, Dezvoltare, Răzvan Mustea, Comunicații, Claudia Boghicevici,Muncă, Cătălin Baba, Educație, Stelian Fuia, Agricultură

Inchide