UNPR trage la USL. Onțanu: „Ne-am lepădat ca de Satana de PDL”

Publicat: 28 04. 2012, 16:55
Actualizat: 29 04. 2012, 23:58

Liderul UNPR Neculai Onțanu a declarat, sâmbătă, că formațiunea sa va susține noul guvern și că nu a negociat ministere cu USL, el precizând, pe de altă parte, că Uniunea a ieșit din fosta coaliție lepădându-se ca „de Satana” și că fostul guvern a adus un atentat grav la siguranța oamenilor.
„Este absolut o necesitate ca în următoarele zile, cât mai rapid, să se instaleze noul guvern. Noi vom sprijini în Parlamentul României noua guvernare tocmai pentru ca să se asigure o stabilitate pentru România. Ați văzut: FMI a zis ?pas? până ce se instalează noul guvern. Deci este o prioritate pentru România instalarea noului guvern, crearea unei majorități parlamentare solide și sigur că noi vom sprijini acest lucru”, a precizat Onțanu.
Progresistul a mai spus că UNPR nu a negociat cu USL ministere în viitorul guvern Ponta.

El a precizat că alianțele cu PDL pentru alegerile locale au fost desființate din pricina refuzului democrat-liberalilor de a introduce taxa pe averile foarte mari, de a reîntregi salariile bugetarilor, de a reintroduce ajutoarele sociale eliminate și de a elimina plata CAS pentru pensiile mici.
„Ne-am lepădat ca de Satana. Nu era o alianță viabilă. La București, mergem pe propriile picioare. Fostul guvern, mă refer în principal la guvernul PDL condus de Emil Boc, a adus un atentat grav la adresa siguranței și a vieții oamenilor, iar lucrul acesta noi l-am refuzat din momentul în care s-a pus problema să facem o alianță pentru București UNPR-PDL”, a declarat Neculai Onțanu.
Întrebat dacă se așteaptă la susținere din partea USL, candidatul la Primăria Sectorului 2 a replicat că se așteaptă la susținere din partea tuturor cetățenilor din respectivul sector.

„Eu mă aștept, vă spun sincer, ca un om și ca un administrator – mi-a fost străină politica, eu de dimineața până seara fac administrație: mă aștept la susținerea tuturor cetățenilor Sectorului 2 al Capitalei, pentru că eu, în această perioadă, tot ce am făcut am făcut pentru locuitorii Sectorului 2 al Capitalei și pentru aceștia mă bat”, a încheiat Neculai Onțanu.

Valentin Busuioc, valentin.busuioc@mediafax.ro