Unul dintre miniștrii ALDE renunță la portofoliu. Ce motive a invocat

Publicat: 26 01. 2018, 12:42
Actualizat: 26 01. 2018, 12:43

În ședința Biroului Politic Central al ALDE s-a validat lista miniștrilor propuși de formațiune, inițial, fiind trecut și Toma Petcu pentru a își continua mandatul la Ministerul Energiei. La finalul ședinței, Petcu a luat cuvântul și, invocând probleme de sănătate, a cerut să i se retragă numele de pe listă.

La începutul anului 2017, la câteva săptămâni după numirea în Guvernul Grindeanu, Ministerul Energiei anunța că ministrul Toma Petcu este internat intr-un spital din Romania pentru tratament de scurtă durată. Toma Petcu ar avea probleme de sanatate din cauza ficatului, susținea în ianuarie 2017, România TV.

Anton Anton, în locul lui Petcu la Ministerul Energiei

Propunerea ALDE pentru ministerul Energiei este Anton Anton, fost ministru al Educației, după ce Toma Pectu, actual ministru al Energiei a anunțat vineri că nu intenționează să facă parte din viitorul Guvern.

Membru al PNL din anul Anton Anton a fost numit în anul 2005 în funcția de Secretar de stat la Ministerul Educației și Cercetării. A fost numit apoi ca președinte al Autorității Naționale pentru Cercetare Științifică din cadrul MEdCT (2006-2008).

În data de 7 octombrie 2008, Anton Anton a fost propus pentru funcția de ministru al Educației, Cercetării și Tineretului, președintele de la acea vreme, Traian Băsescu, semnând decretul de numire a sa în funcție.

Anton Anton a depus jurământul în fața președintelui a doua zi, Băsescu afirmând : „Sunteți al patrulea ministru al Educației din actuala legislatură. Sper, și vorbesc la modul cel mai sincer, sper să fiți și ultimul”.