USL a câștigat președinția CJ Suceava cu Cătălin Nechifor și majoritatea în Consiliul Județean- Rezultate finale

Publicat: 12 06. 2012, 01:02
Actualizat: 11 12. 2013, 04:34

 

Candidatul USL Suceava la funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor, a câștigat alegerile cu 5.429 de voturi în plus față de președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, care a candidat pentru un nou mandat din partea PDL, iar USL obține și majoritatea în CJ Suceava.

Potrivit centralizării finale efectuate de Biroul Electoral Județean Suceava, Cătălin Nechifor a obținut 135.923 de voturi, în timp ce Gheorghe Flutur a fost votat de 130.494 de suceveni, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Pe următoarele locuri s-au situat candidatul PP-DD, Adrian Artene, care a obținut 20.223 voturi și candidatul UNPR, Cătălina Vartic, care a fost votată de 7.688 voturi.

În Consiliul Județean Suceava, vor fi reprezentate doar USL, PDL și PP-DD, fiind singurele formațiuni care au depășit pragul electoral.

Astfel, din cei 36 de consilieri județeni, USL va avea 18 mandate, PDL 15 mandate, iar PP-DD, trei mandate, după ce PDL și PP-DD au obținut câte un mandat de consilier județean prin redistribuire.

Conform centralizării efectuate de Biroul Electoral Județean, în cele 114 localități din județ, PDL a câștigat 59 de funcții de primar, USL 46 de funcții de primar, PSD a câștigat separat patru posturi de primar, iar PNL un post de primar, în timp ce în patru localități primarul este independent.

În urma alegerilor de duminică, PDL a obținut în județul Suceava un număr de 599 de consilieri locali, USL un număr de 561 de consilieri locali, PP-DD un număr de 112 consilieri locali, PSD-62 de consilieri locali, UNPR-55 de consilieri locali, PNL-31 de consilieri locali, PRM-26 de consilieri locali, PER-14 consilieri locali, Uniunea Polonezilor din România-5 consilieri locali, patru consilieri locali a obținut Alianța de Centru Dreapta-PNL-PC, câte trei consilieri locali au obținut PNȚCD, Comunitatea Rușilor Lipoveni, Uniunea Ucrainenilor din România, iar Asociația Partida Romilor a câștigat două locuri de consilier local.

Alți 39 de consilieri locali aleși au fost candidați independenți.

În județul Suceava prezența la alegerile locale de duminică a fost de 56,52 la sută.