USL îi cere lui Băsescu să nu se agațe de „chichițe legislative” să-și dea demisia de onoare dacă românii vor vota „covârșitor” împotriva sa

Publicat: 14 07. 2012, 13:34
Actualizat: 14 07. 2012, 16:48

USL îi solicită președintelui suspendat, Traian Băsescu, să nu se agațe de „chichițe legislative” și să spună clar dacă își va da demisia de onoare în situația în care un procent covârșitor dintre români va vota împotirva sa la referendum.

„Eu îi cer lui Traian Băsescu să ne spună clar dacă în cazul în care un procent covârșitor dintre români va vota împotriva sa, își va da demisia de onoare? Dacă vor spune un număr mare de români că trebuie să plece și un număr foarte mic vor spune că vor ca Traian Băsescu să fie în continuare președinte, veau să-i cer să ne spună că își dă demisia de onoare”, a spus, sâmbătă, vicepreședintele PNL Relu Fenechiu.

El a subliniat că liderul liberalilor, Crin Antonescu, a spus în mod „clar și bărăbătesc” faptul că, dacă Traian Băsescu revine la Cotroceni, după 29 iulie, în orice condiții – fie că se va da „ordin” de la Curtea Constiuțională, de la Uniunea Europeană, sau că românii nu vor veni la vot.

Fenechiu a mai spus că Traian Băsescu încearcă să se agațe de orice chichiță legislativă, inclusiv de norma de validare a referendumului, pentru a-și păstra scaunul de la Cotroceni.

„Dacă la vot opt milioane spun să plece și 100.000 spun să rămână, vreau ca Traian Băsescu să ne spună tuturor că pleacă”, a spus Fenechiu.