USL scârțâie în teritoriu. Ponta: „Îi împăcăm noi, peste tot sunt probleme”

Publicat: 01 05. 2013, 14:25
Actualizat: 29 07. 2014, 18:57

Președintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat, miercuri, răspunzând unei întrebări legate de situația majorității USL din Consiliul județean Dâmbovița, că dacă la nivelul organizațiilor locale ale Uniunii sunt probleme, acestea vor fi rezolvate în ședința USL de săptămâna viitoare.

SURPRIZĂ PENTRU MILIOANE DE ROMÂNI. CE AU VĂZUT ÎN ACEASTĂ DIMINEAȚĂ

„Dacă există vreo problemă în cadrul organizațiilor locale, săptămâna viitoare avem USL, secretarii generali domnul Hellvig și domnul Dolineaschi o să ne informeze și îi împăcăm noi, cum i-am împăcat peste tot. Peste tot sunt probleme, dar peste tot le rezolvăm pentru că avem doi ani și ceva de când cu USL am avut probleme și tot am reușit să le rezolvăm pe toate (…). Nu e simplu nimic, dar nu e nicio problemă care într-adevăr să fie de nerezolvat”, a spus Ponta, întrebat despre problema privind colaborarea între PSD și PNL în cadrul Consiliului Județean Dâmbovița.

Ponta a precizat că președintele CJ Dâmbovița, social-democratul Adrian Țuțuianu, nu a venit personal ca să îi ceară sprijinul privind problema majorității în cadrul CJ.

Liderul PSD a arătat că principala problemă la nivelul CJ Dâmbovița ține de starea de faliment financiar a acestuia.

„În primul rând, la Dâmbovița, din păcate, CJ este într-o stare practic de faliment din cauza împrumuturilor făcute de fostul președinte, de domnul Florin Popescu (PDL n.r.), și a corecțiilor financiare pe care le-a primit că proiectele europene au fost derulate neregulamentar”, a mai afirmat Ponta.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, a declarat, marți, că neînțelegerile din USL Dâmbovița pot duce la dizolvarea Consiliului Județean și la organizarea de alegeri anticipate.

El s-a declarat nemulțumit de colaborarea cu filiala PNL, consilierii județeni liberali absentând nemotivat de la ședința ordinară a CJ din aprilie alături de cei ai PDL și PPDD. Țuțuianu a reclamat și că liberalii dâmbovițeni au susținut numirea în unele funcții de conducere a serviciilor publice deconcentrate.