USL trimite CCR date privind cvorumul de prezență. „Judecătorii trebuie să țină cont de România reală, nu de România ipotetică”

Publicat: 31 07. 2012, 13:41
Actualizat: 30 07. 2014, 00:02

Senatorul PNL, Varujan Vosganian, a declarat că în documentul pe care USL îl va înainta Curții Constituționale li se va cere judecătorilor să verifice cvorumul de prezență și să țină cont de instigarea la boicot. Cei de la USL au spus că vor ajuta Curtea Constituțională să stabilească un cvorum real de prezență.

„Curtea Constituțională trebuie să aibă ca reper un cvorum care să reflecte România reală. Dacă ne va ruga să o sprijinim, o facem. CCR trebuie să-și dea decizia privind cvorumul indicat de lege, trebuie să armonizeze datele INS, datele pe care le deține Ministerul de Interne, de acord cu deciziile instanțelor judecătorești privind pierderea capacității de vot pentru diferit categorii de persoane. Noi vom pune la dispoziția CCR orice informație, orice susținere legală pe care ne-o va cere”, a spus Vosganian.

El a cerut judecătorilor Curții Constituționale să nu ia o decizie doar legală, ci și „convingătoare”, în „corespondență cu realitățile românești”.

„Decizia CCR și procedurile pe care le va urma Parlamentul pentru aplicarea acestei decizii trebuie să ducă la o decizie juridică privind referendumul dar și auspicii favorabile pentru încheierea crizei politice”, a subliniat Vosganian.

Potrivit acestuia, judecătorii Curții Constituționale trebuie să aibă ca reper „un cvorum care să reflecte România reală”.

„Orice decizii care s-ar da în baza unei Românii ipotetice, care nu este în concordanță cu România reală, ar putea duce la o concluzie riscantă pentru societatea românească. România reală s-ar putea să nu se simtă reprezentată”, a conchis Vosganian.