USR București își alege candidatul pentru Primăria Capitalei și conducerea filialei

Publicat: 07 12. 2019, 09:38

„Dimineață acum de la 10:00 până la 14:00 alegem comisia de arbitraj și comisia de cenzori, stabilim candidatul pentru Primăria Generală al USR București și alte aspecte organizatorice, apoi începem votul efectiv pe conducerea filialei, care va dura trei zile. Ne-am gândit să fie cât mai democratic, am vrut să facilităm cât mai mult și să vină cât mai mulți să voteze”, a declarat Dumitru Dobrev, președintele interimar al filialei, pentru MEDIAFAX.

El a precizat că în cursa pentru Primăria Capitalei s-au înscris doi candidați: Nicușor Dan și Dragoș Dragoteanu.

De asemenea, pentru funcția de președinte al USR București s-au înscris șapte candidați: deputații Cristian Seidler și Claudiu Năsui, consilierii municipali Bogdan Stroe, Marian Bumbar și Cosmin Victor Smighelschi, precum și Mihnea Dobre (USR Sector 4) și Antonio Andrușceac (candidatul USR pentru Primăria Sectorului 4).

„Cei cu șanse mari ar fi deputatul Seidler, deputatul Claudiu Npsui și mai este Bogdan Stroe. Sunt peste 2000 de reprezentanți care vor vota”, a completat Dobrev, pentru MEDIAFAX.

Președintele interimar al filialei a menționat că pentru un loc în Biroul Municipal concurează 56 de membrii ai filialei.

Potrivit statutului organizației, va deveni președinte USR București candidatul care întrunește cel puțin 50%+1 din numărul voturilor exprimate. Dobrev a susținut că dacă nu se va reuși acest lucru, atunci se va organiza un al doilea tur de scrutin pe 14 decembrie.