USR își anunță candidatul pentru șefia Senatului: Așteptăm să vedem cum vor juca cei de la PNL

Publicat: 03 02. 2020, 17:53

„Am avut discuții în cadrul grupului parlamentar de la Senat și am decis că vom susține un candidat, este vorba de senatorul Vlad Alexandrescu, care va fi candidatul nostru la președinția Senatului”, a spus senatorul Mihail Radu.

Întrebat dacă USR nu ar fi maximizat șansele PNL susținând-o pe Alina Gorghiu, iar în acest fel, să reducă șansele candidatului PSD că „nu e vorba de a maximiza șansele”.

„Deocamdată, este vorba de a arăta că avem oameni capabili să ocupe a doua funcție în stat și așteptăm să vedem cum vor juca cei de la PNL pe acest subiect”, a completat el.

Senatorul USR a precizat că datoria USR este să arate românilor că există în partid „oameni mult mai capabili decât ce au văzut până acum să fie președinții Senatului. Ăsta e obiectivul principal”.

Și președintele USR, Dan Barna, a spus că „se deschide o perioadă de negocieri, asta e”.

Teodor Meleșcanu a anunțat, luni, că a luat decizia de a se retrage din funcția de președinte al Senatului, chiar dacă nu a fost încă publicată decizia CCR, prin care se admite sesizarea de neconstituționalitate a alegerii sale la șefia Senatului.