USR: Opoziția va depune, la Senat, o moțiune simplă împotriva lui Meleșcanu

Publicat: 03 06. 2019, 12:23

„Teodor Meleșcanu, Viorica Dăncilă, ei sunt principalii responsabili (pentru votul din diaspora – n.r.). Acest Guvern trebuie să plece. Vom avea o moțiune simplă lansată de către opoziție pentru că trebuie să-i cerem explicații lui Teodor Meleșcanu, pentru pestația sa absolut de neacceptat la aceste alegeri. Responsabilitatea a fost politică, se puteau face lucruri, se putea evita chinul la care au fost supuși românii de afară”, a declarat Radu Mihail într-o conferință de presă la sediul Alianței USR-PLUS.

Moțiunea simplă ar urma să fie înregistrată, luni, la conducerea Senatului.

Demersul Opoziției vine și după ce președintele Klaus Iohannis a cerut demiterea ministrului de Externe, Teodor Meleșcanu, pentru modul în care au fost organizate alegerile pentru Parlamentul European în diaspora.

În replică, premierul Viorica Dăncilă a anunțat că nu va lua o decizie cu privire la responsabilii desfășurării votului defectuos în diaspora și în unele zone din țară până când nu are realizată o analiză temeinică.

La rândul său, ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, a spus că „pur și simplu vinovat de votul în străinătate este practic președintele Iohannis”, pentru că a convocat referendumul după ce au fost stabilite secțiile de votare în străinătate.

Mii de oameni nu au reușit să își exercite dreptul duminică, 26 mai, în mai multe state, după ce au stat ore în șir la cozi în fața consulatelor.

Foto: Hepta