USR respinge armistițiul politic propus de PNL: „Câtă vreme se poate construi o majoritate, pe asta trebuie să ne așezăm la masă” (VIDEO)

Publicat: 26 10. 2021, 21:22
Actualizat: 27 10. 2021, 01:46
Fostul președintele al USR, Dacian Cioloș (FOTO: Alexandra Pandrea)

Președintele USR, Dacian Cioloș, a declarat, marți, că nu se pune problema unui armistițiu, dar partidul este pregătit să se aşeze la masă, pentru a găsi soluţii alături de PNL și UDMR. El a mai afirmat că este nevoie de un guvern stabil şi că majoritatea se poate reconstrui.

„Dacă își doresc cu adevărat să formăm o majoritate, hai să ne așezăm la masă și să construim o majoritate. Un Guvern minoritar are un grad ridicat de instabilitate. Câtă vreme se poate construi o majoritate, pe asta trebuie să ne așezăm la masă”, a precizat liderul USR.

Dacian Cioloș a mai spus că refacerea coaliţiei trebuie să pornească de la măsuri concrete, cum ar fi liniile generale ale bugetului pe anul viitor și reformele.

”Am făcut deja propuneri cum să depăşim criza, noi am făcut deja concesia când ministrul Voiculescu (Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății de la USR – n.r,) a fost aruncat pe geam din Guvern. Noi am rămas în Guvern, eu cred că trebuie să lăsăm trecutul în urmă”, a mai spus Dacian Cioloş.

Liderul PNL, Florin Cîţu, a declarat că premierul desemnat Nicolae Ciucă a trimis către liderii partidelor parlamentare un document care reprezintă un armistiţiu, prin care să susţină un guvern minoritar, pe o perioadă determinată, în schimbul obținerii votului de învestitură.

Premierul desemnat nu a fost prezent la conferința de presă a lui Florin Cîțu de marți.


Citește și: