VIDEO | Orban: PNL trebuie să se elibereze de toate comenzile contrare interesului public care sunt venite de la Cotroceni

Publicat: 26/10/2021, 20:34
Actualizat: 26/10/2021, 23:25

Ludovic Orban, a declarat că în acest moment grupul parlamentar PNL răspunde la comenzile venite de la Florin Cîțu și de la Klaus Iohannis, comenzi care sunt contrare interesului public, contrare intereselor fundamentale ale cetățenilor români. Totodată, exista posibilitatea reală ca Orban să părăsească PNL și să își înființeze un nou partid, din care pot face parte mai muți parlamentari care sunt de asemenea nemulțumiți de noua conducere și de drumul pe care merge acum PNL-ul.

„Îmi e greu să vă dau acum cifre. Pentru mine calitatea umană contează, sunt convins că cei care mă urmează sunt oameni de caracter, sunt oameni cinstiți, sunt oameni care cred în valorile liberale, oameni care sunt în permanent contact cu oamenii și care înțeleg foarte bine ce trebuie să facă parlamentarii liberali în această situație. Voi vedea. În mod evident până la urmă este o decizie individuală a fiecăruia dintre colegii mei, mai ales la nivelul Parlamentului, și personal eu niciodată nu am pus presiune sau nu am încercat să îi determin pe oameni să acționeze decât în conformitate cu propria evaluare și cu propria conștiință”, a declarat Ludovic Orban.

Fostul lider PNL a acuzat actuala conducere liberală că s-a îndepărtat foarte mult de la interesul public și de la doctrina liberală, acționând expres la comanda lui Florin Cîțu și a lui Klaus Iohannis. El a afirmat că deja s-a creat „o stare de nemulțumire și de revoltă fără precedent în rândul cetățenilor români” prin prisma deciziilor de neînțeles a noii conduceri liberale.

„Grupul parlamentar răspunde la comenzile lui Cîțu și ale lui Iohannis. Practic, aceste comenzi atât timp cât sunt contrare interesului public, contrare intereselor fundamentale ale cetățenilor români, pentru a putea să mă poziționez onest, cinstit în raport cu oamenii care au avut încredere în noi, a trebuit să iau această decizie. Eu nu mai pot să primesc ordine de la Cotroceni sau să primesc ordine de la Cîțu, ordine care nu sunt înțelese de nimeni și care, practic, au creat o stare de nemulțumire și de revoltă fără precedent în rândul cetățenilor români”, a spus fostul lider PNL.

El speră că PNL să își revină și să se elibereze de comenzile venite de la Cotroceni, însă recunoaște că acest lucru este foarte puțin probabil, atâta timp cât este condus de Florin Cîțu.

„Sigur că mi-aș dori din toată inima, speranța moare ultima, mi-aș dori din toată inima să își revină Partidul Național Liberal, să se elibereze de toate comenzile care sunt venite de la Cotroceni. Din păcate, e puțin probabil în momentul de față așa cum arată toate structurile decizionale ale partidului”, a afirmat Orban.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce s-a întâmplat la scurt timp după ce sicriul cu trupul neînsuflețit al Mioarei Roman...
FOTO. Cum arată tânăra acuzată că s-a culcat cu jumătate din vestiarul echipei de fotbal...
Forțați să se violeze între ei, legați de copaci sau înfometați. Cum sunt pedepsiți soldații...
Răzvan a murit după ce medicii l-au trimis acasă cu antibiotic! 'Dacă i se făcea...
Un luptător MMA din Republica Moldova este individul care a bătut-o cu sălbăticie pe tânăra...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Cum arată casele vedetelor din România. Vlăduţa Lupău, Cătălin Măruţă sau Andreea Marin au investit...
3 premiere Dacia la Geneva 2024. Duster, cel mai frumos SUV de la SALON? GALERIE...
VIDEO - Moștenirea lăsată de Mioara Roman! Cine va trebui să plătească datoriile rămase
Pensionarii cărora nu li s-au adăugat sporurile la recalculare. Veniturile reale ar putea avea o...
Tamás Sulyok a fost desemnat noul preşedinte al Ungariei / Iohannis îi transmite felicitări
Ce i-a dus Petre Roman fostei soţii, la priveghi? Cu ce a mers la căpătâiul...
A fost găsit CEVA NEMAIVĂZUT până ACUM pe suprafața unei stele
NOUL VERDICT pe care îl așteaptă SIMONA HALEP. Este procesul de 10 milioane de dolari
Românii nu mai cumpără online. Motivele pentru care a căzut piața
BANCUL ZILEI. Bulă: Nevastă-mea a bușit mașina! Ștrulă: Sper că nu este rănită!
Probleme pentru Cristiano Ronaldo după un gest făcut la finalul unui meci din Arabia Saudită