Valeca, despre votul de încredere a Guvernului: Ar fi mai bine mai întâi să fie votul pe moțiune

Publicat: 09 09. 2019, 18:19

This browser does not support the video element.

Întrebat dacă ar trebui amânat votul de încredere pentru Guvern în Parlament, vicepreședintele Senatului Șerban Valeca a declarat: „N-ar fi mai bine să fie votul privind moțiunea de cenzură, ca să nu se mai ascundă după deget? Au anunțat-o din iulie”.

Acesta a declarat că majoritatea PSD ar trebui verificată la votul privind moțiunea de cenzură.

De asemenea, liderul PSD Dumitru Buzatu a declarat că „formațiunile politice din fosta opoziție care acum pretind că sunt majoritari” ar trebui să inițieze moțiunea de cenzură să testeze majoritatea pe care o are PSD.

„Dacă vor evolua lucrurile în această direcție, nu este nicio obligație ca PSD să se afle în permanență la guvernare”, a mai spus Buzatu.

„După discuția de azi va trebui să stabilim o procedură prin care Guvernul să își poată îndeplini atribuțiile integral, după aceea să-și verifice în Parlament și consistența sub aspectul prevederilor constituționale”, a afirmat Dumitru Buzatu.

Social-democrații se reunesc, luni, în CEx, pentru a discuta despre blocajul din Guvern, după ce Klaus Iohannis a respins cele trei propuneri de miniștri interimari, au declarat surse din partid pentru Mediafax. O altă temă de discuție vizează campania pentru alegerile prezidențiale.

PNL a anunțat că moțiunea de cenzură este aproape gata și că poartă negocieri cu toate partidele.