„Varianta optimă” pentru prezidențiale pe care Tăriceanu i-o propune lui Dragnea. „Aprecierea mea este că vom avea o șansă”

Publicat: 05 05. 2018, 10:20

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că fiind într-o coaliție cu PSD, apreciază că vor câștiga dacă vor merge „pe candidatură unică” la alegeri.

„S-au trezit niște colegi de-ai mei, dintr-o organizației județeană, cu ideea asta: Domnule, trebuie să discutăm despre candidatura la președinție! Evident că într-o zi o să discutăm, dar nu discutăm de acum pentru că e mult prea devreme. Nu se pornește într-o cursă prezidențială de acum. Fiind într-o coaliție politică cu PSD-ul, aprecierea mea, și cred că și a colegilor mei, este că vom avea o șansă dacă vom merge cu o candidatură unică. Deci va trebui să discutăm și cu cei din PSD, la un anumit moment, momentul, vă spun clar, încă nu a venit”, a spus Tăriceanu.

Președintele Senatului a mai spus că această variantă este „optimă”, „dacă o să accepte și ei (PSD – n.r.).

„Eu cred că varianta optimă este o candidatură unică, dacă o să accepte și ei, o să mergem cu o candidatură unică, dacă nu, atunci sigur că se deschid alte posibilități, dar eu cred că aceasta va fi prima opțiune”, a mai spus Tăriceanu.

Întrebat dacă va candidat la președinție, liderul ALDE a răspuns că pentru a candida „trebuie să devin candidat, ca să fiu candidatul, în primul rând, al coaliției”.