Vasile Blaga, mesaj pentru USL: „Ați devenit maeștri în fărădelege. Nu veți scăpa nepedepsiți”

Publicat: 06 07. 2012, 18:51
Actualizat: 06 07. 2012, 18:51

Președintele PDL, Vasile Blaga, a declarat în plenul reunit al Parlamentului că liderii USL, care dețin puterea, sunt interesați doar de acapararea instituțiilor statului și a justiției. Mai mult, pedelistul i-a acuzat pe useliști de încălcarea Constituției, în persoana premierului Victor Ponta, luându-i apărarea președintelui Traian Băsescu.

„E un lucru clar: președintele nu a încălcat Constituția, pe când Victor Ponta da. Acești oameni vor să suspende un om care a respectat Constituția. Ați devenit maeștri în fărădelege. Asaltați toate instituțiile țării și credeți că veți scăpa nepedepsiți, dar vă înșelați amarnic. Nu mai încercați să-i prostiți pe români. Trompetele USL au mințit că România are bani, dar când ați venit la guvernare v-ați trezit că e criză”, a declarat Blaga.

Totodată, referitor la sesizarea colegului său, Mircea Toader, de a da citire avizului CCR, președintele democrat-liberal a dat și o explicație pentru membrii USL. „Nu ați dorit să respectați ordinea de zi pentru că nu ați dorit ca românii să audă avizul CCR, ăsta a fost motivul. România trece în aceste zile prin momente dificile, poate cele mai dificile. Aceasta numai pentru un grup de politicieni uniți de minciună încearcă să confiște țara”, a mai spus el.

Mai mult, Vasile Blaga a făcut și un apel la liderii UDMR, UNPR și ai minorităților naționale, încercând să-i convingă să acorde un vot negativ pentru suspendarea președintelui. „Vreau să fac un apel. Colegi din UDMR, UNPR, minrotiăți naționale. Treziți-vă, nu puneți umărul la așa ceva. Am lucrat împreună și știți că atunci niciodată nu s-a întâmplat așa ceva. Azi trebuie să apărăm drepturile cetățenești, democrația și valorile ei”, a încheiat liderul PDL.