Vicepremierul Dragnea s-a enervat pe prefectul Baltă – Buzău: „Nu mai fiți atât de emotivi, fiți mai aplicați. Sunt probleme cu alimentarea cu pâine și alimente”

Publicat: 28 01. 2014, 15:45
Actualizat: 13 08. 2019, 04:30

Vicepremierul Liviu Dragnea le-a cerut oficialilor din județele Buzău și Brăila să nu mai fie „emotivi” și să alimenteze populația cu „pâine și alimente”. El l-a criticat public pe prefectul județului Buzău, Gabriel Baltă, care nu a acționat cum trebuie și nu a apelat la forțele Ministerului Apărării și cele ale Ministerului de Interne.

„E ok la Brăila și Vrancea, la Buzău a fost în regulă cu drumurile județene, naționale, în schimb când ați ajuns la aceste cinci comune izolate ați făcut o greșeală foarte mare, nu ați comunicat cu primarii. Nu ați înțeles care sunt primele lucruri care trebuie să se întâmple în acele localități, nu mi-a plăcut că ați avut la dispoziție logistica MAPN și MAI și nu ați știut să o folosiți. Vă rog în ceasul al 12 lea să fiți fermi și clar în decizii, sunteți reprezentantul guvernului în județ, aveți decizia la îndemână, nu trebuie decât să-i organizați împreună cu șeful CJ”, i-a transmis Dragnea prefectului de  Buzău, avertizându-l că dacă nu acționează coerent poate fi schimbat din funcție.

El i-a atenționat pe prefecți că sunt localități în care lipsa alimentelor și a apei reprezintă o problemă.

„Eu nu am venit aici să apăr prefectul, președintele de Consiliul Județean sau primarul, dar în ritmul ăsta o să aveți probleme. Principala problemă cu care se confruntă majoritatea comunelor o reprezintă pâinea și alimentele. Eu vă cer să nu mai fiți atât de emotivi, fiți mai aplicați”, le-a transmis Dragnea autorităților din județele afectate de vremea nefavorabilă. Vicepremierul a organizat de la prefectura Buzău o videoconferință și cu prefecții din Brăila și Vrancea.

El i-a criticat pe unii primari, acuzând lipsa acestora de implica în deszăpezirea satelor.

„Nu mai vreau să dau informații evazive pentru a-i acoperi pe unii sau pe alții, suntem camarazi, dar aici vorbim de viața oamenilor”, a spus Dragnea.