Vicepremierul Oprea dă semnalul votului pentru Șova și Vâlcov

Publicat: 24 03. 2015, 17:03

Senatorii decid miercuri dacă încuviințează solicitarea procurorilor DNA privind reținerea și arestarea preventivă a senatorilor Dan Șova și Darius Vâlcov, ambii membri PSD. Premierul Victor Ponta a evitat să spună cum vor vota social-democrații în cele două cazuri, chiar dacă în mai multe rânduri pesediștii au afirmat că nu vor mai bloca justiția. Cu toate acestea, mulți social-democrați nu vor să voteze solicitatea procurorilor. 

Președintele UNPR, Gabriel Oprea, susține că UNPR-iștii nu vor face altceva decât să respecte justiția. El a precizat că dacă vrem ca România să meargă înainte și să fie respectată de UE și SUA, trebuie dat un vot pentru justiția română în cazurile Șova și Vâlcov.

Cu toate acestea, senatorul Octavian Liviu Bumbu de la UNPR a declarat pentru gândul, în urmă cu o săptămână, că nu va vota în favoarea arestării preventive a senatorului Șova. 

Președintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a afirmat că nu se poate sta cu pistolul la tâmpla parlamentarilor pentru a vedea cum votează aceștia.

În schimb, liberalii au anunțat prin vocea Alinei Gorghiu că vor vota cu bilele la vedere, pentru a nu exista suspiciuni asupra modului în care au votat liberalii.