Vicepreședintele PNL Cristian Bușoi: Nemulțumirile medicilor sunt justificate. Guvernul va găsi repede soluțiile potrivite, afirmă liberalul

Publicat: 16 01. 2024, 15:28

Guvernul trebuie să țină cont de nemulțumirile exprimate de medicii din toată țara și să ofere soluțiile necesare, mai ales că există posibilitatea ca revendicările să fie rezolvate, a comunicat marți Cristian Bușoi, vicepreședintele PNL responsabil cu domeniul Sănătății. Sunt sigur că noua conducere a CNAS împreună cu Ministerul Sănătății și cu Ministerul Finanțelor vor găsi repede soluțiile potrivite, crede politicianul.

 

 

Este nevoie de un parteneriat cu medicii de familie și cu medicii specialiști din ambulator, pentru a crește accesul pacienților la servicii de calitate, pentru o mai bună prevenție, dar și pentru a reduce birocrația. Este nevoie de intensificarea ritmului de digitalizare a sistemului medical și de oferirea unei  predictibilități, dar fără a scădea veniturilor medicilor. Nu se poate face performanță, nu li se poate cere medicilor mai multă calitate în actul professional, atunci când veniturile lor sunt diminuate considerabil, a afimat liderul liberal.

O gestionare mai eficientă a banilor, ar fi o soluție

Este adevărat că există nevoi și ținte în implimentarea planului de cancer, că vrem un acces mai bun la medicamente și terapii de ultimă generație, dar și bugetul CNAS a crescut și putem obține toate acestea prin gestionarea eficientă a banilor și prin eventuale rectificări bugetare pozitive, fără ca actualele venituri ale medicilor de familie și medicilor din ambulator să fie afectate, postează Bușoi.

Citiți și: VIDEO | Medicii de familie și cei din ambulatorii își strigă nemulțumirile: „Sistemul medical din România riscă să intre în colaps”

EXCLUSIV VIDEO | Andrei Baciu, CNAS: Proiect de 100 de milioane de euro pentru o platformă integrată, din 2025

CNAS comunică valorile punctelor pentru medicina primară şi de specialitate din ambulatoriul clinic. Care sunt cifrele pentru 2024