Victor Ponta: Fac încă un apel către partenerii mei liberali de a salva proiectul USL. Daniel Constantin a renunțat la funcția de vicepremier

Publicat: 25 02. 2014, 18:04
Actualizat: 08 07. 2016, 22:28

Înainte cu o oră și jumătate ca liberalii să ia decizia în privința ruperii USL, de la Palatul Victoria, premierul Victor Ponta a făcut apel la liderii PNL să revină la masa negocierilor, fără a răspunde însă principalei pretenții și anume ca primarul Sibiului, Klaus Iohannis, să fie ministru de Interne și vicepremier. Șeful Guvernului a insistat pentru o formulă guvernamentală așa cum a fost validată de parlament, respectiv în care liberalilor le revenea postul de viceprim-ministru și ministru de finanțe. Premierul a oficializat însă retragerea propunerii ca președintelui PC, Daniel Constantin, să-i revină o funcție de vicepremier.

„Este de datoria mea să fac încă un apel către partenerii mei liberali de a salva proiectul USL. (…) Cred că obligația noastră față de alegători este de a rămâne împreună. Traian Băsescu și regimul său există încă. Apelul meu conține și disponibilitatea totală de a discuta cu liderii PNL. Voi fi deschis dialogului și vreau să precizez că, da, vreau să numesc în funcție pe toți cei propuși de PNL, pentru funcțiile care ne-au fost încredințate în Parlament, nu vom revendica nicio funcție a PNL și partenerul nostru Daniel Constantin a renunțat la funcția de vicepremier”, a spus Victor Ponta.

Șeful guvernului a apreciat că o eventuală decizie a liberalilor de rupere a USL „ar fi o decizie greșită”.

Gândul a transmis LIVE TEXT declarațiile premierului.

– Este de datoria mea să fac încă un apel către partenerii mei liberali de a salva proiectul USL, de a continua să guvernăm împreună.

– Obiectivele USL au fost foarte clare, mi le asum în totalitateși sunt convins că și colegii mei liberali și le asumă: lupta împotriva regimului Băsescu și capacitatea de a guverna România.

– Cred că astă seară, mâine, o decizie de desființare a USL ar fi o decizie greșită.

-Cred că obligația noastră față de alegători este de a rămâne împreună. Traian Băsescu și regimul său există încă. Apelul meu conține și disponibilitatea totală de a discuta cu liderii PNL. Voi fi deschis dialogului și vreau să precizez că, da, vreau să numesc în funcție pe toți cei propuși de PNL, pentru funcțiile care ne-au fost încredințate în Parlament, nu vom revendica nicio funcție a PNL și partenerul nostru Daniel Constantin a renunțat la funcția de vicepremier și că avem proiecte esențiale pe care trebuie să le finalizăm.

-Orice se va decide astăzi, mâna întinsă către PNL rămâne valabilă.