Victor Ponta: „Relația dintre mine și Traian Băsescu este iremediabil stricată”

Publicat: 12 11. 2012, 15:18
Actualizat: 31 07. 2014, 14:31

Premierul Victor Ponta a recunoscut că, deși el și președintele României au colaborat bine în întâlnirea de marți, relația dintre ei este „iremediabil stricată”, dar că este obligat să se înțeleagă cu el.

„Din punct de vedere personal, este evident că relația dintre mine și Traian Băsescu este iremediabil stricată. Pe de altă parte, domnia lui este un om cu o experiență politică mult mai mare, avem obligații. Indiferent dacă îmi place sau nu de președintele României, trebuie să colaborăm din punct de vedere instituțional”, a declarat Ponta, la TVR.

Mai mult, premierul a făcut referire și la scandalurile politice din urma referendumului din 29 iulie, spunând că a fost o bătălia pe care nu a câștigat-o nimeni și că o altă criză politică de acest tip nu ar fi de dorit.

„Bătălia politică din vară s-a purtat fără mănuși, fără nici un fel de milă dintr-o parte sau din cealaltă. Acea bătălie nu a câștigat-o nici USL că nu am reușit să-l demitem pe Traian Băsescu, nici domnul Băsescu, atunci când 90% dintre oameni votează împotriva ta. După acea bătălie care a adus prejudicii și nouă și președintelui, suntem conștienți că după 9 decembrie cel mai rău lucru care se poate întâmpla este să intrăm într-o nouă criză. Adică dacă luăm peste 50%, președintele refuză să pună premier de la noi, noi iar suspendăm și tot așa.”