Videanu: Demisia lui Trășculescu din Parlament, decizie personală; dacă e arestat, nu mai e în PDL

Publicat: 20 11. 2012, 16:57
Actualizat: 20 11. 2012, 16:57

„Nu știu ca cineva din conducerea partidului să fi discutat cu Alin Trășculescu, cred că a fost decizie personală”, a spus Videanu, într-o conferință de presă, întrebat dacă PDL i-a cerut lui Trășculescu să demisioneze din Parlament.

Întrebat dacă Alin Trășculescu ar trebui să-și dea demisia din PDL, Videanu a răspuns: „Nu știu ce prevede statutul partidului, dar, din câte știu, dacă e reținut, este un automatism în statut, decade din calitatea de mebru al partidului”.

El a mai spus că Victor Ponta a avut ocazia să vadă, marți, „o atitudine corectă” și anume faptul că PDL a retras sprijinul politic deputatului Alin Trășculescu, care și-a dat demisia din Parlament „punându-se la dispoziția organelor de anchetă neîncercând să supună Parlamentul ca un scut în fața justiției”.

„Dacă domnul Ponta ar avea o minimă decență, ar învăța din aceste atitudini”, a mai spus Adriean Videanu.

Alin Trășculescu și-a anunțat, marți, în plenul Camerei, demisia din calitatea de deputat. El a anunțat că demisionează după ce în plen a fost prezentată cererea ministrului Justiției și raportul Comisiei juridice privind încuviințarea arestării preventive a lui Trășculescu.

Dosarul cu propunerea de arestare preventivă a fostului deputat Alin Trășculescu va ajunge la instanța supremă după ce DNA va primi de la Camera Deputaților răspunsul privind încuviințarea arestării.