VIDEO | Budăi: „Sprijinim antreprenorii să angajeze tineri, persoane greu angajabile. Subvenția este de 2.250 de lei/lunar de angajat”

Publicat: 25 08. 2022, 22:45
Actualizat: 25 08. 2022, 23:00

This browser does not support the video element.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat că va încheia convenții cu mediul privat pentru a angaja tineri, ucenici și persoane greu angajabile. Pentru aceste categorii de angajați statul va acorda câte 2.250 de lei lunar per angajat.

„Cea mai bună protecție socială este existența unui loc de muncă. Am solicitat coaliției și Ministerului de Finanțe, la rectificare, o sumă suplimentare la bugetul la rectificare.

Am primit o sumă mare și justific și voi face cu această sumă. Prin cadrul Ministerului Muncii avem acele măsuri de încurajare a ocupării. Spuneam cea mai bună protecție socială este existența unui loc de muncă”, a declarat Marius Budăi.

Budăi spune că Ministerul Muncii sprijină companiile să angajeze tineri și persoane greu angajabile, iar angajatorii vor primi o subvenție de 2.250 de lei lunar pentru fiecare „ucenic” în parte.

Cum va ajuta „Măsura ucenicia”

„Noi avem convenții, acele convenții pe care le încheiem cu mediul privat pentru a sprijini mediul privat să-și apere locurile de muncă. Cum? ajutându-i să-și formeze ucenicii la locul de muncă. Măsura ucenicia, sprijinind tinerii, sprijinind mediul de afaceri angajeze tineri – primește o subvenție.

Voi fi imposibilitatea ca după primele proceduri legale de după rectificare, încheiem prin Agenția Națională de Ocupare a Forței de Muncă, prin agențiile județene, prin grija colegilor mei de acolo, încheiem noi convenții de muncă, adică creăm noi locuri de muncă, angajăm noi tineri, formăm noi ucenici, angajăm persoane din categoria greu angajabili”, spune ministrul.

Ministrul a precizat că subvenția pentru angajarea unui tânăr este de 2250 de lei lunar