VIDEO | Carmen Iohannis intră în dans tradițional kenyan / Familia prezidențială a vizitat un liceu de fete. „E un mare privilegiu să fii președinte”

Publicat: 16 11. 2023, 13:15
Actualizat: 16 11. 2023, 17:00

This browser does not support the video element.

Președintele României a vizitat joi un liceu de fete din Kangemi, Kenia. Vizita face parte din turneul său oficial în mai multe țări africane.

Vizita familiei prezidențiale a fost bine pregătită. Secretarul de cabinet al ministrului Educației  Ezekiel Machogu le-a instruit pe fete înainte de sosirea președintelui și a primei doamne. „Vă veți prezenta foarte bine. Ne veți face mândri”, le-a spus oficialul fetelor.

Soții Iohannis au fost întâmpinați cu un dans tradițional kenyan. Una dintre dansatoare a invitat-o pe Carmen Iohannis să se alăture. Prima doamnă a dat curs invitației.

Iohannis a anunțat inaugurarea unei donații pentru Uthiru Girls High School, prin Programul de Asistență oficială pentru dezvoltare.

Vom continua să ne concentrăm pe implementarea proiectelor de bază, pentru educație incluzivă și calitativă, a scris Iohannis pe fostul Twitter.

Cuplul prezidențial a donat școlii 30 de laptopuri, prin Programul de Asistență oficială pentru dezvoltare.

Programul de Asistență oficială pentru dezvoltare include și asistența bilaterală acordată în mod direct țărilor în curs de dezvoltare și asistența multilaterală care constă în contribuții acordate organizațiilor internaționale.

România poate acorda fonduri pentru Programe sociale și culturale pentru finanțarea construcției/reabilitării de biblioteci, școli de artă și de muzică.

După dans soții Iohannis, ambii profesori, au dat sfaturi de viața elevelor de la liceul kenyan.

După cum mi-au spus alții, dacă sunteți studenți buni, veți avea o viață bună, o carieră bună și asta vă dorim tuturor, le-a spus președintele Iohannis fetelor.

Iohannis le-a vorbit fetelor și despre funcția de președinte, care nu-i mai lasă „atât de mult timp liber”

Este un mare privilegiu să fii președinte și să fii un fel de supraveghetor al instituțiilor democratice. Aceasta este partea frumoasă. Cealaltă parte este că toată viața noastră s-a schimbat complet pentru că timpul nostru liber împreună s-a diminuat. Câteodată este ciudat pentru noi că peste tot unde mergem suntem însoțiți de atât de mulți oameni din motive de securitate și asta este complicat pentru cineva care era obișnuit să aibă o viață normală.

 

Foto: X/Klaus Iohannis

Video: facebook.com/Wamacukuru

CITEȘTE ȘI:

VIDEO | Bugetul României intră în ședința coaliției de joi. La ce proiecte nu va renunța Marcel Ciolacu

Europarlamentarul Cristian Bușoi, la Gândul Energy Now: „România și companiile românești trebuie să aibă o PREZENȚĂ mai activă la Bruxelles”