H. D. Hartmann, despre „onestitatea” lui Geoană / „Cumnatul unui candidat la președinție a fugit într-o țară NATO și tu susții că n-ai știut?”

Publicat: 15 02. 2024, 18:19
Actualizat: 15 02. 2024, 18:28

This browser does not support the video element.

Analistul și profilerul H.D. Hartmann a ridică o „problemă fundamentală de onestitate” pentru Mircea Geoană.

Problema este legată de adevărul despre șederea cumnatului acestuia, Ionuț Costea, condamnat definitiv, într-o țară NATO, aspect pe care Geoană susține că nu îl cunoștea.

Invitat la emisiunea Gândul Exclusiv, Hartmann a comentat relevanța „binelui colectiv” în interiorul NATO, în contextul recentelor declarații ale lui Donald Trump.

Eu n-am văzut un bine colectiv al NATO. Eu nu-l văd. Care e binele colectiv? Să ni-l trimită pe Mircea Geoană candidat la președinția României? Acesta e binele colectiv?, afirmă H.D. Hartmann.

Hartmann se întreabă de ce nu a raportat Mircea Geoană, secundul NATO, prezența lui Ionuț Costea într-un stat membru al Alianței. Mai mult, analistul pune la îndoială că Mircea Geoană nu cunoștea unde este cumnatul său.

După ce cumnatul lui a stat în spital NATO, în Turcia, Geoană nu a raportat? Cum a stat un condamnat definitiv, cumnatul unui candidat la președinția României, și cumnatul nu a raportat, pentru că era secretar general adjunct NATO? Eu am o problemă. Cum ai stat tu fugit? Cumnatul unui viitor candidat la președinția României a stat într-o țară NATO și tu, secretar general adjunct NATO, susții că tu n-ai știut?!, spune Hartman.

„Eu pun această problemă fundamentală, pentru Geoană, de onestitate”, încheie analistul.

Cumnatul lui Mircea Geoană, Ionuţ Costea, fost președinte al Eximbank, a fost condamnat, în 2023, la 6 ani de închisoare pentru complicitate la luare de mită, pentru infracţiunea de trafic de influenţă intervenind prescripţia, ceea ce a determinat încetarea procesului penal.

Urmărește emisiunea aici.


CITEȘTE ȘI:

Marcel Ciolacu, primit de premierul Giorgia Meloni. Mesaj de forță pentru companii: Veniţi să investiţi în România

Vechiul USR acuză actualul USR de plagiat / Mărul discordiei, sloganul: ,,Fără hoţie ajungem departe”