Mircea Geoană, reacție la CONDAMNAREA cumnatului Ionuţ Costea la 6 ani de închisoare. „Eu și Mihaela vom continua să fim aproape de…”

Mircea Geoană, reacție la CONDAMNAREA cumnatului Ionuţ Costea la 6 ani de închisoare. „Eu și Mihaela vom continua să fim aproape de...”
Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO
Publicat: 27/05/2023, 15:37

Secretar general-adjunct al NATO, Mircea Geoană a avut o primă reacție la condamnarea definitivă la 6 ani de închisoare primită de cumnatul său, Ionuț Costea.

Fostul președinte al Eximbank a fost condamnat de instanță pentru corupție.

Geoană: „Fără excepţie, deciziile judecătoreşti trebuie respectate”

Astfel, Mircea Geoană a precizat că deciziile judecătoreşti trebuie respectate și nu există nicio îndoială în privința acestui aspect.

Chiar şi în momente complicate, valorile democratice trebuie să primeze. Fără excepţie, deciziile judecătoreşti trebuie respectate şi duse la îndeplinire. Fiecare dintre noi suntem responsabili pentru deciziile luate. Eu şi Mihaela vom continua să fim alături de nepoţii noştri şi să le oferim sprijinul de care au nevoie în aceste momente grele”, a declarat Mircea Geoană sâmbătă, 27 mai, pentru Digi 24.

Pe de altă parte, vineri seară, Mircea Geoană posta pe pagina sa de Facebook că „lupta împotriva corupţiei şi transparenţa contează. O naţiune trebuie să se asigure că are instituţii politice, economice şi de stat de drept puternice, precum şi mecanisme de control şi echilibru între puterile statului, astfel încât adevăratul potenţial, strategic, economic şi uman să fie eliberat”.

El a participat la un eveniment organizat de Institutul Aspen România.

În deschiderea dezbaterii intitulate „Europa în ascensiune – un nou centru de greutate: O nouă perspectivă asupra Europei de sud-est, centrale și de est”, organizate de Institutul Aspen România, în perioada 25-26 mai, la București, sub egida „Bucharest Forum – Un nou program european de arhitectură”, Geoană a făcut următoarele precizări: „Centrul de greutate al Europei se mută spre est și există o șansă reală ca Europa Centrală, Europa de Sud-Est și, desigur, Europa de Est, să devină mult mai robuste din punct de vedere politic, economic și tehnologic”.

Trebuie să spun, de asemenea, un lucru important, de care nu ar trebui să ne ferim. Buna guvernanță contează. Transparența contează. Lupta împotriva corupției contează. Uneori, când vorbim despre aceste noi centre de greutate, avem tendința de a uita că, pentru a ajunge cu adevărat în liga mare, trebuie să ne asigurăm că avem și instituțiile politice, economice și de stat de drept, precum și mecanismele de control și echilibru, astfel încât adevăratul potențial, strategic, economic și uman, să fie eliberat”, a mai punctat secretarul general-adjunct al NATO.

„Nu există nicio posibilitate ca o regiune să se dezvolte, iar celelalte, nu. Cred că acesta este momentul ca fosta Europă comunistă, noii veniți în NATO și UE, să ajungă la maturitate deplină, la un nivel deplin de influență, la un nivel deplin de dezvoltare și, de asemenea, la un nivel deplin de stimă de sine, de respect și de potrivire a valorii strategice, pe care o avem cu toții în această regiune, cu puterea economică și politică” – Mircea Geoană

Ionuț Costea, dat în urmărire generală

Fost preşedinte al Eximbank, Ionuţ Costea, fratele Mihaelei Geoană, a fost dat în urmărire de Poliţia Română după ce nu a fost găsit la domiciliu. Costea a fost căutat pentru a fi dus în penitenciar, unde trebuie să execute o condamnare de şase ani închisoare pentru corupţie.

Potrivit site-ului Poliţiei Române, la rubrica „persoane urmărite”, Mircea Ionuţ Costea, în vârstă de 63 de ani, are domiciliul în Sectorul 1 al Capitalei, iar pe numele lui a fost emis un mandat de executare a pedepsei de 6 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în forma complicităţii.

Tot vineri, Sebastian Vlădescu, fost ministru al Finanţelor, condamnat în acelaşi dosar la 7 ani şi 4 luni închisoare, s-a predat la Secţia 6 de Poliţie din Capitală.

Acuzaţiile în dosarul în care au fost condamnaţi cei doi se referă la atribuirea unui contract de reabilitare a tronsonului de cale ferată Bucureşti – Constanţa către un consorţiu de firme austriece Swietelsky – Wiebe – Takenaka.

În schimbul atribuirii contractului, oficialii români implicaţi în acest caz au cerut mită 20 milioane de euro.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Ana Maria, tânăra ucisă în Orhei, ar fi ieșit din casa presupusului criminal pe picioarele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Pâinea cu maia, izvor de sănătate. Ce sortiment trebuie evitat
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului